Elin fikk en stor mulighet

Publisert

#205

Foto: Manpower.

Mangel på relevant erfaring er et hinder for mange som skal inn i arbeidslivet. Da Elin Helgesen Juvkam (25) først fikk sjansen i Manpower, skjøt karrieren fart. – Det er gull verdt å få en slik start på arbeidslivet.

Karrierevei

Årlig får over 80.000 personer jobb via bemanningsbransjen. Bransjen er en verdifull inngangsport til arbeidslivet, bidrar til integrering og bidrar til økt sysselsetting, samt redusert friksjonsledighet og langtidsledighet.

Se en fot innafor

Med en bachelorgrad i regnskap fra Universitetet i Stavanger flyttet Elin til Oslo og begynte å søke jobber. Det gikk trått.

– Til tross for lange kvelder med søknadsskriving og intervjuforberedelser, fikk jeg alltid samme svar. De hadde valgt noen med mer erfaring, og ønsket meg bedre lykke neste gang, sier Elin.

Etter at familie og venner tipset henne om å søke hos Manpower, skjøt karrieren fart. Hun fikk jobb i antihvitvaskingsavdelingen til DNB, hvor de sørger for at bankkontoer ikke brukes til å finansiere kriminell aktivitet. Etter kort tid fikk hun prøve seg på store kunder med komplekse selskapsstrukturer, en jobb DNB nå ansetter folk med mastergrad til. I august fikk hun enda mer ansvar og ble fagcoach i avdelingen.

– Jeg er veldig stolt over at jeg har kommet så langt. Her sitter jeg med en bachelor og har blitt fagcoach for folk med mastergrad. Det er veldig morsomt å få være med på. Man kan komme langt med en bachelor også!

Jobber med storkundene

I begynnelsen jobbet Elin med å ringe til bedriftskunder og oppdatere kundeinformasjonen i henhold til hvitvaskingsloven.

– Jeg har lært mye om meg selv dette året. Når vi ringer bedriftskunder må vi sette et kritisk blikk på dem. Man må tørre å stå imot og henvise til loven når noen setter seg på bakbeina. Det har jeg vokst på, sier Elin. I dag jobber hun med storkundene til DNB. Ofte er det store, internasjonale selskaper. Jobben som fagcoach innebærer også å støtte medarbeidere når de jobber med spesielt komplekse saker eller selskapsstrukturer.

– Jeg har fått mye mer kunnskap om hvordan man snakker med kunder, og om å løse utfordringer underveis. Siden mange av kundene er internasjonale selskaper har jeg også blitt mye tryggere på forretningsengelsk. Det er en nyttig erfaring å ha med seg, sier hun.

Overrasket

Både nytten av regnskapskompetanse og at arbeidet med antihvitvasking bidrar til noe større, motiverer den engasjerte 25-åringen.  

– Jeg ble overrasket over hvor flinke Manpower var til å finne en jobb som kunne være interessant for meg, sier hun, og legger til: – Først tenkte jeg at det ville bli rart å ha to arbeidsgivere. Det er det ikke. Manpower er en veldig god trygghet å ha når du er ny i arbeidslivet.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?