På tide å ta i bruk reservelaget

Publisert

Nina Melsom er arbeidslivsdirektør i NHO.

Norske bedrifter skriker etter arbeidskraft. NHO og NHO Service og Handel ber medlemsbedriftene bli flinkere til å inkludere folk som står utenfor.

Mens 40 prosent av norske bedrifter sliter med å få tak i nok folk med den kompetansen de trenger, er arbeidsledigheten fortsatt svært lav. Nesten alle spillerne er på banen. Det er snart tomt for spillere på benken, skriver E24.

Arbeidslivsdirektør i  NHO, Nina Melsom har en klar beskjed:

-Det er på tide å hente inn folk fra reservelaget. Det er de som har stått utenfor arbeidslivet en stund, som kanskje sliter med psykiske eller fysiske utfordringer og som trenger litt hjelp.

– 2023 må bli året vi satser på inkludering i arbeidslivet, sier hun til E24.

Ringer i vannet

Kenneth Stien, direktør i NHO Arbeid & Inkludering, oppfordrer NHO-bedriftene til å knytte seg til den NHO-utviklede inkluderingsordningen Ringer i Vannet.

Bedrifter som blir med i Ringer i Vannet, får tilgang på arbeidstakere som matcher bedriftens konkrete behov. Disse arbeidstakerne følges deretter tett opp på arbeidsplassen av veiledere fra Arbeid & Inkluderings medlemsbedrifter.

- Her er risikoen for bedriftene lav, og oppsiden er dobbel. I tillegg til å få tilgang på nødvendig arbeidskraft, får man som Ringer i Vannet-bedrift også muligheten til å forandre enkeltmenneskers liv, sier Stien.

NHOs medlemsundersøkelse i november viste at 31 prosent har rekruttert personer som trenger ekstra oppfølging eller tilrettelegging i løpet av de siste 12 månedene. De fleste av disse kommer gjennom Nav og arbeids- og inkluderingsbedrifter. Transportnæringen, industrien, reiseliv og restauranter er blant de beste til å inkludere.

Les mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?